چشمه شفابخش سلطان حُبّی در روستای بیشیکتپه
- مشخصات
- مجموعه: مقالات
- منتشر شده در شنبه, 07 ارديبهشت 1392 12:11
- تعداد بازدید: 2480
تحقیق از: صفرقلی کوچکی
یکی دو سال قبل شنیده بودم در اطراف روستای بیشیک تپه در بخش مرزی داشلی برون چشمه آبگرمی است که بسیاری از بیماریهای پوستی من جمله خارش بدن را درمان میکند.
تا اینکه روز سهشنبه 23/12/90 تصمیم گرفتم از نزدیک این چشمه را ببینم. بدین منظور گنبد را به مقصد داشلی برون ترک کردم. پس از طی 35 کیلومتر به خط روستای بیشیکتپه – آراقویی رسیدم. تابلو این دو روستا در طرف چپ جاده نمایان بود.
وارد جاده بیشیکتپه شدم. این جاده را تازه زیرسازی کرده بودند تا آسفالت کنند. به مسیر خود ادامه دادم تا اینکه به روستای بیشیکتپه رسیدم و چون آشنایی نداشتم صبر کردم تا یک راهنمایی پیدا کنم. انتظارم طولانی نشد شخصی با موتورسیکلت به من نزدیک شد و در کنارم توقف کرد. پس از احوالپرسی و آشنا شدن با آقای قیاسی، هدفم از آمدن به روستا را به او گفتم و از او درخواست کردم که با من همکاری کند و ایشان با کمال میل حاضر به راهنمایی شدند.
به اتفاق آقای قیاسی به طرف چشمه که در یک کیلومتری روستا قرار داشت، رفتیم.
پس از اینکه به جژچشمه رسیدیم آقای قیاسی محل دقیق آن را به من نشان داد و گفت: از آب این چشمه از دیرباز برای شفای بیماریهای پوستی استفاده میشود. ازروستاهای اطراف و حتی از گنبد و دیگر نقاط ترکمنصحرا هم به اینجا میآیند و از آنب چشمه استفاده میکنند.
آقای قیاسی اطلاعات دقیقی از شخصیت «سلطان حبی» نمیدانست و فقط از پدران خود شنیده بود که این شخص یکی از اولیاء الهی است و ممکن است شجرهاش در دانشمند آتا باشد. میطلبد که در این باره تحقیق جامعی به عمل آید.
این چشمه چندان بزرگ نیست و آب آن صاف و مزهاش شور است و به نظر میرسد پر از املاح باشد. آقای قیاسی گفتند: آب این چشمه را باید با آب معمولی مخلوط کرد چون اگر مخلوط نشود بدن را میسوزاند. وی اضافه کرد کسانی هستند که از گل و لای اطراف این چشمه هم برای درمان استفاده میکنند. متأسفانه فاقد امکانات حتی راه است و اصلا توجهی به این چشمه نشده است و همت شورای اسلامی و دهیار زحمتکش روستا را میطلبد تا با احیای این شچمه گردشگران را به آنجا بکشانند.
اقداماتی که برای استفاده بهینه از این چشمه باید انجام شود بدین قرار است:
1-ایجاد راه از روستا تا سر چشمه.
2-مشخص کردن مسیر آن با تابو راهنما.
3-ساختن اطاق و سایبان برای استفاده زائران.
4-مشخص کردن حریم آن و اقدام به کاشت درخت جهت استفاده از سایه آن.
5-لولهکشی آب آشامیدنی و برق و ساخت سرویسهای بهداشتی.
و بطور کلی رسیدگی و احیای این چشمه.
امیدوارم در آینده نزدیک بخشداری داشلیبرون و شورای اسلامی روستای بیشیکتپه اقدامات لازم برای استفاده بهینه این چشمه را بنماید و آن را آباد کنند بطوری که استفاده از چشمه شفابخش سلطان حبی برای همگان میسر گردد.
فصلنامه فراغی، پاییز 1391، شماره 47، ص 31.